Dan D koje ove godine održavat će se od 10. do 12. lipnja u Pogonu Jedinstvo!

Uz tematsku izložbu koja problematizira koncept otvorenog dizajna, Dan D i ove godine poziva sve autore do 35 godina da svoje studentske, samoinicirane ili naručene radove prijave na Izložbu mladih autora.

Prijaviti se mogu svi autori koji djeluju u područjima dizajna interakcija,produkt, grafičkog, modnog, konceptualnog dizajna i sl.

Selekcijski žiri procijenit će prijavljene radove na temelju snage njihovih koncepata i razine propitkivanja ustaljenih dizajnerskih praksi.
Dovršenost rada nije uvjet — prijaviti se mogu neizvedeni dizajnerski koncepti u visokom stupnju dorađenosti ideje. Povezanost s ovogodišnjom temom nije obavezna, no radovi koji na neki način odražavaju temu imat će prednost pri odabiru.

dan d 1

Odabrani radovi bit će izloženi od 10. do 12. lipnja 2016. na Danu D u prostorima Pogona Jedinstvo, objavljeni u festivalskom katalogu i na web stranici te promovirani putem festivalskih odnosa s medijima. Tijekom festivala međunarodni žiri odabrat će i nagraditi radove koji se posebno istaknu svojom kvalitetom.

dan d 2

ROKOVI

Ovogodišnji Dan D održat će se od 10. do 12. lipnja u prostorima Pogona Jedinstvo i kluba Močvara na Savskom nasipu. U sklopu izložbenog programa posjetitelji će imati priliku vidjeti Tematsku izložbu, Izložbu mladih autora, Young Balkan Designers i Izložbu iznenađenja pod pokroviteljstvom Iskona. Prijave projekata za Tematsku izložbu i Izložbu mladih autora, te teorijskih tekstova za diskurzivni program otvorene su za javnost.

Rok za zaprimanje prijavnica za Tematsku izložbu i Izložbu mladih autora je od 1. travnja do 10. svibnja 2016, a rok za teorijske članke na zadanu temu od 1. travnja do 1. lipnja 2016. Zainteresirani izlagači mogu se prijaviti putem online prijavnice koja će uskoro biti dostupna na službenoj stranici festivala.

Impressum
Organizatori HDD — Hrvatsko dizajnersko društvo /
Programska direkcija i koordinacija Luka Borčić, Dario Dević, Petra Milički, Karla Paliska /
Grafički dizajn Anta Bučević, Alma Šavar / Mentorica Lana Grahek /
Dizajn postava Sven Sorić, Hrvoje Spudić /
Web programiranje Ivan Kunjašić i Dominik Markušić /
PR Morana Matković /
Prijevod Domagoj Živčić /
Suradnici Marko Golub, Aleksandar Kovač, Bojan Krištofić, Damir Prizmić, Lea Vene /
Organizacijska podrška Mirjana Jakušić, Ivana Borovnjak /

Dan D podržali su Ministarstvo kulture RH, Creative Europe, Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba, Pogon Jedinstvo, Iskon, Hostel Bureau, Swanky Mint Hostel i
Talijanski institut za kulturu u Zagrebu.

pročitajte više

Izvor:vizkultura.hr, 31.3 2016.