Danas u 19:00 sati Merve Bedir održat će treće u nizu od šest predavanja u Oris Kući arhitekture u sklopu platforme Future Architecture naziva The Disposable Human vs. Economies of Solidarity.

Predavanje će započeti predstavljanjem objekata, tehnologija i prostora povezanih s migracijom i ograničenjima iz različitih konteksta poput Istanbula, Mytilinija, Marice, Melbournea, Ammana i Gaziantepa. Ovo je dio trenutnog istraživanja Merve Bedir o vokabularu gostoprimstva. Bedir će u nastavku predavanja govoriti o raznovrsnosti lokalnih primjera gdje inicijative migranata i izbjeglica pokušavaju razviti nove oblike solidarnosti i reprezentacije. U zaključku će razmotriti odnos između zamjenjivog čovjeka i ekonomija solidarnosti.

Merve Bedir je studentica doktorskog studija na Tehničkom sveučilištu u Delftu te partnerica u uredu Land and Civilization Compositions. Kustosica je izložbe Vocabulary of Hospitality (2015.) u Istanbulu i izložbe Uncommon River na manifestaciji One Architecture Week iz iste godine, dio je ženske kuhinje i vrtnog kolektiva u Gaziantepu, Turska.

Izvor:oris.hr, 4.4.2016.