Raspisuje se Natječaj za privremene svjetlosne projekte i intervencije u javnom prostoru Gornjeg grada i pozivaju se autori da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u realizaciji projekta „Mjestimice svjetlo“. Projekt će se realizirati početkom listopada 2016. godine u javnom prostoru zagrebačkog Gornjeg grada. Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2016. godine.

Interdisciplinarni umjetnički projekt “Mjestimice svjetlo” predstavlja nove perspektive promišljanja neiskorištenih javnih prostora i propituje probleme urbanog razvoja određenog dijela grada. Privremenim umjetničkim instalacijama i interdisciplinarnim projektima koji svjetlo koriste kao primarni umjetnički medij naglašavaju se i „osvjetljavaju“ urbani problemi te se ukazuje na potencijal određenih lokacija. Umjetničkim sadržajem želi se reaktivirati javni prostor i kroz umjetničke intervencije, arhitektonsko-urbanistička i dizajnerska rješenja, performativne i participativne radove i akcije potaknuti interakciju stanovništva i prostora.

Opći uvjeti natječaja:

Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani pojedinci ili kolektivi s područja Republike Hrvatske;

Na natječaj se mogu prijaviti već postojeći radovi, odnosno novi radovi koji se mogu postaviti na lokacijama zagrebačkog Gornjeg grada. Autori samipredlažu lokaciju za postavljanje projekata i intervencija.

Isti prijavitelj može prijaviti najviše do tri rada;

Svaka prijava mora sadržavati osnovne podatke o predlagatelju (ime, prezime, kontakt, kratku biografiju), sažeti opis projekta (max. 250 riječi), sažeti tehnički opis rada, lokaciju za koju se rad prijavljuje s opisom izvedbe, podatak radi li se o već izvedenom ili izlaganom radu, troškovnik ukoliko se radi o novoj produkciji te skice i/ili foto/video-dokumentaciju;

Prijave se primaju na e-mail: natjecaj@mjestimice-svjetlo.org.

 

U sklopu natječaja organizirat će se i radionica izrade projekata i intervencija za javni gradski prostor temeljenih na upotrebi tehnologije proširene stvarnosti. Radionica pod nazivom „LightPath“ realizirat će se od 13. do 15. svibnja 2016. godine u suradnji s organizacijom Bepart iz Milana, Italija. Više o samoj radionici kao i načinu prijave objavit će se naknadno na www.mjestimice-svjetlo.org te na Facebook stranici projekta.

www.mjestimice-svjetlo.org

info@mjestimice-svjetlo.org

Izvor: mjestimice-svjetlo.org, 05.04.2016.