Bez obzira na to što spada u jedan od manjih europskih parkova, EBD ističe kako su najvažnija obilježja Maksimira raznolik biljni i životinjski svijet dovoljna za to da se zagrebački park uvrsti u listu najljepših.

Renomirani turistički portal European best destinations (EBD) uvrstio je zagrebački gradski park Maksimir na listu najboljih gradskih parkova. Bez obzira na to što spada u jedan od manjih europskih parkova, EBD ističe kako su najvažnija obilježja Maksimira raznolik biljni i životinjski svijet dovoljna za to da se zagrebački park uvrsti u listu najljepših. Poznato je kako se na maksimirskih 316 hektara površine nalaze jezera, potoci, goropadne šume koje su staništa više od stotinu vrsta ptica kao, a naravno, tu je i Zoološki vrt.

Osim toga Maksimir je i jedna od ljepših zagrebačkih oaza mira u koju svakodnevno svrate na stotine, a vikendima i tisuće građana, kako bi malo odahnule od vreve i asfaltne džungle. Maksimir je idealno mjesto za svakoga tko želi imati doticaja s prirodom, svakoga tko voli sjesti na livadu i pročitati knjigu ili se pak šetati šumskim stazama i udisati svjež zrak.

Maksimir, inače, nosi i titulu spomenika parkovne arhitekture i dijelom je zagrebačkog zaštićenog kulturnog dobra. EBD je ovim proglašenjem još jednom pokazao kako je Zagreb top europska destinacija, a samim time mu je učinio i veliku uslugu jer će sada svaki turist koji se služi EBD-om, po dolasku u Zagreb, vjerojatno htjeti posjetiti Maksimir.

Izvor: zagreb.info, 10.04.2016.