U sklopu ciklusa predavanja Prezentacija ostvarenja hrvatskih arhitekata iz Programa stručnog usavršavanja HKA-a, u organizaciji Područnog odbora Dubrovnik HKA-a održat će se predavanje arhitekta Tomislava Ćurkovića pod naslovom Stanje stvari

Predavanje će se održati u Dubrovniku, u Sveučilišnom kampusu, Ulica branitelja Dubrovnika 41, u četvrtak, 29. rujna od 17,00 – 18,30 sati.

Arhitekt Ćurković predavanjem će bez inhibicija dati osvrt na zadnjih pet godina njegovog profesionalnog djelovanja koje je obilježio rad u uredu Dva arhitekta i u Hrvatskoj komori arhitekata.

Prezentirat će aktualnosti iz ureda s naglaskom na projekte koji nisu realizirani, poput Vinarije u Radovancima i Crkve sa župnim dvorom i pastoralnim centrom na Savici u Zagrebu te neke recentne realizacije poput obiteljske kuće na Zelenjaku u Zagrebu i hotelskog kompleksa u Podgori.

image003-1

Ovi projekti su odabrani s ciljem da kroz njih progovori o kontekstu, kao odrazu trenutka u kojem postojimo, te o tome kako on snažno obilježava sam projekt, odnosno naše profesionalno djelovanje. Teme koje će kroz to dotaknuti su novi vrijednosni strukovni okvir, uloga arhitekta u tranzicijskom društvu, vještine potrebne u novim tržišnim okolnostima i sl…

Pokušat će povezati svoje spoznaje prakticirajućeg arhitekta i bivšeg predsjednika HKA-a, odnosno biti dvije osobe u jednom tijelu pritom ne gubeći orijentaciju odnosno diskurs.

Predavanje je uvršteno u Program stručnog usavršavanja HKA-a, s dva (2) sata HKA SU standarda iz područja:

 

B2.4 Javni prostor u gradu

B2.6 Koncepti rekonstrukcije zatečenog prostora

C1.3 Arhitektura sa specifičnim zahtjevima projektiranja

C3.2 Rekonstrukcija

C3.4 Male intervencije

D2.1 Arhitektura i detalj

E2.5 Upravljanje tvrtkom i uredom

Prijaviti se možete prijavnicom u prilogu ili na web stranici Komore pod „prijave na skupove“.

Za on-line prijavu, potrebno je prvo prijaviti se na naslovnici web stranice s korisničkim imenom i lozinkom, te tada pristupiti prijavi putem linka.

Prijava

Izvor: arhitekti-hka.hr, 20.7.2016.