U PETAK 21.LISTOPADA U 12 h u riječkom Parku Mlaka postavljeni se eksponati nastali pod edukativno-zabavnim kišobranom projekta Park znanosti.

Riječ je o autorskom projektu koji je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama, a prvenstveno najmlađima. Sadržaj Parka znanosti čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije.

labirint-ogledala-park-znanosti

Kako odsvirati Odu radosti u hodu? Je li moguće razgovarati šaptom na udaljenosti od 30 metara?

Odgovore na ova pitanja pronaći će i svi budući posjetitelji Parka Mlaka, jednog od najstarijih i najljepših parkova u Rijeci, gdje će se smjestiti dva zanimljiva interaktivna eksponata – Glazbena ograda i Zvučna zrcala.

zvucno-zrcalo-park-znanosti

‘Koncept i struktura Glazbene ograde pruža korisnicima doživljaj sviranja određene melodije. Lupkanjem melodijskih cijevi uzduž ovog
eksponata posjetitelj će u hodu odsvirati melodiju Ludwiga van Beethovena, himnu Europe, poznatu kao ‘Oda radosti
‘, dok Zvučna zrcala predstavljaju fizikalni fenomen, a sam eksponat pruža atraktivan i iznenađujući efekt jer šaptom izrečene riječi u žarištu jednog Zvučnog zrcala čuju se u drugom, udaljenom 30 metara’, pojašnjava nam autor i voditelj projekta Luka Veverec.

impulsno-njihalo-park-znanosti

Uz eksponate bit će postavljeni i prateći info-stupovi s opisom eksponata kao i uputama za korištenje.

BROŠURA
Izvor:parkznanosti.com, 27.10.2016.