Dragi članovi i članice, grupa “Krajobrazni arhitekti bez granica” je grupa unutar Svjetskog udruženja krajobraznih arhitekata (IFLA), i odnedavno član grupe Ujedinjenih Naroda: Global Shelter Cluster (GSC), https://www.sheltercluster.org/global.
Grupa “Krajobrazni arhitekte bez granica”, (skraćeno LAWB),  predstavlja humanitarno  udruženje u okviru kojeg krajobrazni arhitekti mogu pomagati u obnovi i redizajnu predjela koji se revitalitiraju od prirodnih katastrofa, političkog konflikta i siromaštva, baveći se ne samo prostorom kao cjelinom, već i ugroženim, marginalnim stanovništvom. Zadaci stručnjaka u grupi su pružanje osnovnih smjernica vladama država kako da zaštite prostor od prirodnih katastrofa; buđenje globalne svijesti (preko prezentacija i radionica) o različitim aspektima naše profesije; planiranje i dizajniranje projekata kao što su: izbjeglički kampovi, dečja igrališta, ulice u marginalnim zonama, parkovi itd; Nadalje, planiranje ekoturizma u suradnji sa marginaliziranim društvima širom svijeta u cilju smanjenja siromaštva i dr.

Voditeljica ovog projekta je prof. dr. Maja T. Izquierdo (LAWB IFLA representative for Europe).

Ukoliko želite postati dio ove grupe i sudjelovati u njenom radu, molimo da se prijavite na službeni mail hdka@hdka.hr sa popunjenim OBRASCEM na engleskom jeziku. Rok za prijave je 10.2.2017.

Svi prijavljeni moraju biti članovi Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata da bi mogli sudjelovat u IFLA projektu.

Posjetite stranicu: http://iflaonline.org/professional-practice-and-policy/working-groups-and-task-forces/landscape-architects-without-borders/

Lajkate Facebook stranicu ako već niste : https://www.facebook.com/IFLA-Landscape-Architects-Without-Borders-LAWB-142206469203672/?ref=hl

Upravni odbor HDKA