Ove godine Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata slavi 25. godina postojanja. U duhu ove značajne obljetnice odlučili smo se za promjenu našeg vizualnog identiteta kako bismo bili u korak s vremenom i trendovima. Također, jedan od ciljeva Upravnog odbora koji smo predstavili na početku svojeg mandata, bio je redizajn vizualnog identiteta Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata kako bi naša udruga dobila prepoznatljiv imidž.

Nakon skoro godinu dana predanog rada na rješenjima unaprjeđenja web stranice i svih službenih i promotivnih materijala našeg društva, s ponosom Vam predstavljamo rezultate rada. Predstavljamo vam redizajn postojećeg logotipa te dizajn posjetnica, roll up-a, službenog pečata i memoranduma i neizostavne web stranice HDKA, koja je od sada i na engleskom jeziku.

Od sada Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata prati i slogan “Landscape matters!“
<br/ a>Ovaj komunikacijski koncept nije samo slogan, već predstavlja, s novim vizualnim identitetom, kompletnu platformu koja će pratiti naš rad i razvoj prema suvremenim trendovima na svjetskoj i europskoj sceni krajobrazne arhitekture. Ideja vodilja pri izradi novog vizualnog identiteta bila je spoj starog i novog, željeli smo da naši sadašnji ali i budući partneri, u novom logotipu prepoznaju vrijednosti koje su nam važne; profesionalnost, odgovornost i viziju za budućnost.

Novi logotip je moderan, jasan i prepoznatljiv, no ostaje vjeran tradiciji i povijesti Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata. Novi logotip karakterizira visoka dizajnerska kvaliteta, jednostavnost i likovna čitljivost kao i jednostavna aplikabilnost. S desne strane logotipa postavljena je jasna tipografija čime se postigla vizualna čistoća i jasnoća. Sljedeći korak naprijed bio je zamjena boje u modernije s jačom konotacijom pozitivnih vrijednosti. Crnu smo zamijenili sivom odnosno bijelom te tako reflektirali razumijevanje, suradnju, sigurnost, otvorenost i energiju. Zelena  boja je doživjela evoluciju u topliju nijansu što označava postojanost, pouzdanost i tradiciju. Posebna pažnja bila je usmjerena na: određenu razinu apstrakcije, višeznačnost i prepoznatljivost te zajedničku stilizaciju između svih produkata kako bi se ostvarila kompozicijska čvrstoća.

Zahvaljujemo svima na podršci i pozivamo Vas da istražite našu novu web stranicu. Neke stvari poput log in-a za članove, kao i još poneke opcije dorađujemo, stoga ne zamjerite na tome. Vaše pohvale i kritike s nestrpljenjem očekujemo, i pozivamo Vas da nam pošaljete svoje komentare na hdka@hdka.hr ili na Facebook HDKA.
<br/ a>Upravni odbor HDKA

01-logo-mockup1

 

01-pecat-mockup

02_businesscard

 

mockup_rollup_side_85x200

Odgovori