Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije u želji da zainteresira stručnu javnost i podigne nivo edukacije i svijesti o principima i trendovima igre djece, organizira II. Međunarodni stručni skup – Igra u otvorenom prostoru koji će se održati 21. i 22. ožujka 2018. u Hotelu M, Bulevar Oslobođenja 56a, Beograd, Srbija.

I. Međunarodni skup-Igra u otvorenom prostoru, održan je 11. listopada 2016., u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata (HDKA). Skup je pobudio iznimno zanimanje stručnjaka i javnosti, a posjetilo ga je oko 300 posjetitelja, krajobraznih arhitekata, arhitekata, pedagoga, zdravstvenih radnika, psihologa, edukacijskih rehabilitatora, investitora i ravnatelja i ravnateljica vrtića te mnogih institucija javne i lokalne samouprave. Skup je održan iz želje za podizanjem svijesti o problemu i potrebama djece danas i u budućnosti. S tim u cilju okupljena je skupina različitih stručnjaka koji su svoj život posvetili pronalaženju što kvalitetnijih metoda za stvaranje zdravog društva; rješenjima za planiranje, oblikovanje i održavanje prostora za igru. Skup je održan pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske zatim Grada Zagreba te Ministarstva zdravlja, Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

II. Međunarodni skup koji organizira Udruženje pejzažnih arhitekata, sa svojim bogatim programom nastavlja edukaciju stručnjaka i javnosti. U nastavku molimo pogledajte detalje.

STRUČNI SKUP: Prvog dana stručnog skupa planirana su predavanja i prezentacije renomiranih predavača iz Portugala, Češke, Hrvatske i Srbije koji su potvrdili dolazak, kao i zainteresiranih predavača čiji radovi budu uvršteni u završni program skupa.

Teme stručnog skupa:

    Potrebe djece na prostorima za igru;
    Novi europski standardi;
    Projektiranje sigurnih dečjih igrališta;
    Standardi kao korisno sredstvo za projektiranje igrališta;
    Sigurnost na prostorima za igru djece;
    Zahtjevi, preporuke i primjeri dobre prakse na prostorima za igru djece;
    Procjena rizika prilikom izbora opreme za igru i materijala za podlogu;
    Novi trendovi u dizajnu dečjih igrališta;
    Upotreba prirodnih elemenata: voda, pijesak, drvo, kamen.

RADIONICE: Drugog dana bit će održane dvije radionice koje će voditi renomirani predavač iz područja sigurnosti djece na prostorima za igru.

Teme radionica:

Projektiranje sigurnih dečjih igrališta (jutarnji termin);
Upravljanje – kontroliranje i održavanje dečjih igrališta (popodnevni termin)

Moderatori radionica:

Helena Menezes (Risk Vision), Portugal. Kao ekspert za sigurnost djece Helena je predstavnik ANEC (The European Consumer Voice in Standardisation) u CEN TC 136 (the CEN Technical Committee on playground safety). Suosnivač je i dugogodišnji predsjednik Udruženja za sigurnost djece iz Portugala. Članica je i Portugalskog tehničkog odbora za igračke i predmete za djecu.

Uroš Brzaković (Centar za sprečavanje nesreća), Srbija. Uroš je osnivač i predsednik CSN, udruženja koje je posvećeno unaprjeđenju sigurnosti, posebno na prostorima za igru. Uža specijalnost su mu upravljanje i procjena rizika na prostorima za igru djece. Certificirani je inspektor za prostore za igru djece.

Certifikati: Sudionici radionice dobit će certifikate.

PRIJAVE: Obrasci prijave se nalaze u nastavku.

PREDAVAČI: Zainteresirani predavači se mogu prijaviti popunjavanjem prijave (ZA PREDAVAČE). Prijavu i rad je potrebno poslati na e-mail: upas.skup@gmail.com do 22.01.2018. god.

Propozicije: Za sudjelovanje u završnom programu Stručnog skupa može se prijaviti najviše jedan rad u vidu prezentacije, koji je u skladu sa temama skupa. Prezentacija treba biti izrađena u Microsoft PowerPoint ili PDF formatu i ograničena na 25 minuta izlaganja.

Dospjele prijave, odnosno radove pregledat će posebna komisija UPAS koja će do 29.01.2018. obavijestiti o odabranim radovima.

Broj predavača je ograničen.

POSJETITELJI: Ostali zainteresirani koji žele prisustvovati Stručnom skupu trebaju popuniti prijavu (ZA POSJETITELJE)  i poslati ju na e-mail: upas.skup@gmail.com do 01.03.2018. god.
Kotizacija

Kotizacija za sudjelovanje na Stručnom skupu „Igra u otvorenom prostoru” – Značaj igre, zdravlje, sigurnost, dizajn je 60 eura.
Kotizacija za sudjelovanje na radionici je 70 eura.
Kotizacija za dva dana sudjelovanja je 110 eura.

Pogodnosti

Za uplate koje budu izvršene do 01.02.2018. godine, odobren je popust od 20%, odnosno: 45 eura (prvi dan), 55 eura (drugi dan) i 90 eura za dva dana.

Članovi HDKA koji su platili članarinu za 2017/18 godinu i studenti plaćaju kotizaciju umanjenu za dodatnih 10%, u skladu s vremenom uplate.
HDKA će svojim članovima ovom prilikom izdavati potvrde za Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije o podmirenju članarine članova HDKA za tekuću godinu te molimo sve članove da svoj zahtjev za potvrdom o podmirenju članarine pošalju na hdka@hdka.hr najkasnije do 25.1.2018. kako bi na vrijeme mogli dobiti popust ukoliko se želite prijaviti za rane kotizacije i uplatiti kotizaciju UPAS do 1.2.2018.

Poslednji rok za uplatu kotizacija je 15.03.2018. god.

Detaljne instrukcije za uplatu kotizacije će svi dobiti odmah nakon prijema i obrade prijave. Pravna lica kotizaciju plaćaju na osnovu predračuna.

Predavači čiji radovi budu uvršteni u završni program skupa su oslobođeni kotizacije.

U cijenu kotizacije uključeni su:

Radni materijal
Kava, sok u pauzi
Ručak
Izrada certifikata (za sudionike radionice)

Vaše sugestije, pitanja i dr. možete poslati na e-mail: upas.skup@gmail.com

Više informacija i prijave i dokumenti su na linku:

http://www.upa.org.rs/arhiva-vesti/2017/ii-medunarodni-strucni-skup-igra-u-otvorenom-prostoru