Projekt parka Hotela Amarin u Rovinju, krajobrazne arhitektice, članice Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, Ksenije Jurčić Diminić, izveden 2016. godine nominiran je za uglednu bijenalnu nagradu, Landezine International Landscape Award – LILA za krajobraznu arhitekturu. Isti je projekt nominiran i za bijenalnu nagradu Rosa Barba Landscape Price. Obje nagrade su internacionalne s ogromnim odazivom iz cijelog svijeta.

Park Family hotela Amarin koji se prostire na 10 hektara složeno je oblikovan, iz niza kreiranih atmosfera i tematskih zona; sjeverni pristupni parter s dekonstrukcijom istarske livade, južni vibrantni parter s aromatskim biljem, zone dječjih igrališta s modeliranim reljefom, zona konceptualnog voćnjaka, zona autohtone šumice alepskog bora, maslinika, zona autentične makije. Oblikovni karakter prostoru daje organička mreža staza koja pulsira prostorom, povezuje ga i istovremeno dijeli na mnoštvo zelenih niša. U tom komunikacijskom tkivu posebno je istaknuta modra staza koja u velikom luku dinamično povezuje hotel s vanjskim prostorom.

Krajobraznim konceptom spojene su značajke iznimne mikrolokacije, karaktera slikovitog zapadnoistarskog krajolika, jedinstvenog spoja krškog reljefa, mediteranske vegetacije s morem, uz svijest o čuvanju tradicijskih vrijednosti ambijenta. Sam hotel djelo je studija UP.

Čestitamo kolegici na uspjehu!

HDKA