DAIKIN je vodeći svjetski proizvođač i dobavljač visoko učinkovitih i inovativnih sustava za grijanje, klimatizacjiu i ventilaciju za komercijalne, stambene i industrijske namjene.

Multinacionalna je korporacija registrirana na japanskoj burzi, a Daikin Europe N.V. (DENV) predstavlja sjedište tvrtke Daikin za prodaju, razvoj i proizvodnju u Europi, bliskom istoku i Africi. Daikin Europe Group obuhvaća 17 podružnica, 5 proizvodnih pogona, 17 pridruženih tvrtki, 5 prodajnih ureda i široku mrežu neovisnih
distributera i prodajnih kontakata. Svojom profesionalnošću i kompetencijom pruža optimalna rješenja visoke sezonske učinkovitosti koja omogućuju smanjenu potrošnju energije i troškova čime ispunjavaju visoke zahtjeve korisnika.

Lokalni ured Daikina u Hrvatskoj  osnovan je 2004. godine, u počecima poslovanja pružao je tehničku potporu partnerskoj mreži, usmjeravajući se na njezino razvijanje i širenje. Intenzivan rad s projektantima u smislu predstavljanja rješenja i mogućnosti u HVAC segmentu te jačanje distributerske mreže rezultiralo je povećanjem prisutnosti Daikina na hrvatskom tržištu, ne samo na rezidencijalnim nego i na velikim projektima.

Proširenjem ureda iskusnim i stručnim kadrovima, velikim dijelom inženjera,  Daikin Hrvatska danas broji 30 djelatnika te u segmentima grijanja, hlađenja, ventilacije i tehnološkog hlađenja nudi najkompletnija rješenja na tržištu.