Prva epizoda Krajobrazovanje podcasta uvodi slušatelje u ideje i motive za osnivanjem platforme za raspravu o temama krajobraza i krajobrazne arhitekture. Uvodna tema podcasta je aktualna kriza, njezine posljedice i promjene u kontekstu korištenja javnih prostora, njegovog programiranja, oblikovanja i javnog života. Što nam ova kriza govori o odnosu čovjeka prema prirodi i prirodi u gradu i što možemo iz toga naučiti, uz poneki primjer iz svijeta? + uvod u, nadamo se, standardnu rubriku Dopunska nastava u kojoj komentiramo i preporučujemo stručnu literaturu i dokumentarce i razgovaramo o aktualnim natječajima, izložbama i događanjima.

U novoj epizodi podcasta nastavljamo priču o post-korona krajobrazu, otvarajući pitanja poput: Kako bi moglo izgledati oblikovanje (u) budućnosti? Zašto je za mlade stručnjake važno sudjelovanje na javnim natječajima i koji su trenutno aktualni? Kako se izgovara prezime Pieta Oudolfa?

Treću epizodu započinjemo osvrtom na dosadašnje poruke i reakcije slušatelja vezane uz temu postkorona krajobraza na primjeru zagrebačkog Maksimira. U nastavku se bavimo čitavom lepezom tema, razgovarajući o mogućnostima unaprijeđenja biciklističke infrastrukture, kulturi ispijanja kave na Mediteranu, zauzimanju javnog prostora i zmajevima, od Kopenhagena do Čikole.