Garden Village Resort, eko-turističko naselje, nalazi se u blizini Bledskog jezera. Osvaja uzbudljivim te skoro nestvarnim krajolikom. Kuće na drvetu, glamping šatori, restoran sa strujom koja teče kroz njega, avanturistički Pier šatori, sauna u obliku gnijezda i stanice za punjenje električnih vozila, samo su neke od avantura u ovom inovativnom, turističkom mjestu u Sloveniji.

Inovativno dizajniran Garden Village Resort izgrađen je u srcu Alpa, a omiljena je destinacija modernih, i eko-svjesnih gostiju. Resort je gotovo potpuno samodostatan. To je moguće zahvaljujući vlastitim resursima električne energije, toplinske crpke za grijanje, izvora pitke vode i namirnica iz vlastitog uzgoja.

GlampingTent3 - Foto Jošt Gantar

 

The Garden Village Resort omogućava i potiče uzgoj voća, povrća, ljekovitog bilja i grmlja. ‘Što više, gosti mogu posjetiti lokalni organski dućan gdje se mogu kušati i kupiti domaće džemove, sokove, ljekovito masti i druge slovenske proizvode. Struja teče kroz restoran u kojem se spravlja hrana koja je uzgojena u resortu. Jagode i rajčice rastu sa stropa, a posluženu hranu možete začiniti začinskim biljem uzgojenim baš na stolu za kojim jedete.

Restaurant2 - Foto Jošt Gantar

Garden Village Resort je također sinonim za wellness usluge. Prirodna izvorska voda pri stalnoj temperaturi od 15 ° C, slapići potoka, koji teče izravno od Bledskog jezera i može dosegnuti temperaturu do 26 ° C u ljetnim mjesecima su idealno osvježenje. Osim vlastite pitke vode tu je i poseban bazen koji nudi Kneipp terapiju toplo-hladnom kupkom te refleksnu masaža stopala. Uz potok s prirodnim vodopadom tu su i prirodne bare gdje ljubitelji ribolova mogu uživati u u svom hobiju.

GardenVillage1 - Foto Jošt Gantar

 

Svako od šest stablo kuća može primiti do 4 osobe. Vanjski izgled je jednostavan, dok je unutrašnjost je elegantana, dizajnirana za udobnost i opuštanje. Cijeli kompleks se sastoji od prirodnih materijala, a drvene površine su izrađeni u cijelosti od lokalnog drveta, uglavnom ariša. Osim kućica, selo nudi devet avanturistički šatore na stupovima koji se nalaze kod potoka i ribnjaka, šest klimatiziranih glamping šatore i dva apartmana s jacuzzijem.

GlampingTent8 - Foto Jošt Gantar

U okolici su dostupne razne sportske aktivnosti koje će zadovoljiti svakoga tko se upusti u ovu avanturu i upotpuniti doživljaj na Slovenskom Bledu.
.