Šesta tematska šetnja “Zagrebački otoci”, održat će se u subotu 5.11.2016. šetnja počinje u 11 sati nalaženjem na Obali Savke Dabčević-Kučar, kod Mosta slobode.

Šesta i završna šetnja u sklopu ovogodišnjeg programa “VODA I JAVNI PROSTOR” dio je projekta Ars Publicae Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII).

“Manje je poznato da je Zagreb grad koji je imao i još uvijek ima svoje otoke.

Šetnja će tematizirati aktualno stanje, planove i perspektive koji uključuju prisustvo otoka kroz povijest i sadašnjost: od srednjovjekovnog Otoka sv. Jakova s crkvom i samostanom, preko nekadašnjeg Zaprudskog otoka čija je memorija očuvana do danas u imenu katastarske čestice, do postojećih jarunskih i drugih zagrebačkih otoka.

Voditelj šetnje je Saša Šimpraga.

Predviđeno trajanje šetnje je oko 2 sata, a završava na okretištu kod Savskog mosta.

Sudionici šetnje će se pridružiti polaznicima Seminara za hodače i uključiti u jednu od incijativa, onu za postavljanje česme s besplatnom ptkom vodom na savskom nasipu kao izuzetno popularnoj rekreacijskoj zoni gdje takav sadržaj nedostaje.

Već pokrenutu incijativu možete vidjeti ovdje.

Šetnja se održava u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD, Seminarom za hodače, međunarodnim projektom ACTOPOLIS i Facebook grupom Krenimo.”

Izvor:arspublicae.tumblr.com 14.10.2016.