Dragi članovi i članice,

DOBRODOŠLI NA NAŠU STRANICU!!


Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, s ponosom Vam predstavlja web stranicu Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata!
Prije svega, htjeli bismo se zahvaliti svim autorima stranice,  Lani Mesić i Kreši Jelušiću, koji su zaslužni za prepoznatljiv dizajn i vizualni identitet našeg Društva te tehničkoj podršci, koja je omogućila pokretanje stranice i njenu realizaciju.

Također,  htjeli bismo se zahvaliti svim članovima i članicama koji su se odazvali našim apelima u ovim početnim koracima u radu novog Upravnog odbora te izrazili nesebičnu podršku u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata djeluje od 1996. godine. Ima preko 80 članova te je član International Federation of Landscape Architects, a od prošle godine i redovan član European Federation for Landscape Architecture,  koje su pokrovne institucije unutar struke. Navedene organizacije, EFLA i IFLA, okupljaju članice diljem Europe sa ciljem zajedničke promocije i afirmacije krajobrazne arhitekture, zaštite prirode i okoliša te podizanje svijesti o kulturnoj i prirodnoj vrijednosti krajobraza. Jedno važno obilježavanja unutar struke,  koja udružuje naše stučnjake diljem svijeta, svakako je obilježavanje Svjetskog mjeseca krajobrazne arhitekture. 2006. godine, Internacionalna organizacija krajobraznih arhitekata (IFLA), proglasila je mjesec travanj svjetskim mjesecom krajobrazne arhitekture, i kao što je Dr. Diane Menzies, predsjednica IFLE navela: „to je jedinstvena prilika za našu strastvenu profesiju, da pokaže čime se bavi i da uključi sve s kojima surađuje diljem svijeta.“

U duhu pozitivnih reakcija, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata  planira 1. obilježavanje  svjetskog mjeseca krajobrazne arhitekture. O detaljima manifestacije obavijestit ćemo Vas naknadno.

Zahvaljujemo Vam se na suradnji i podršci i vidimo se na našim stranicama. Nadamo se da ćete pronaći novosti koje Vas zanimaju!

 

Srdačan pozdrav,
Upravni odbor HDKA