U subotu, 6. veljače 2016., u palači Sinčić na starogradskom trgu u Višnjanu, obilježio se početak “Inicijative Višnjan“, interaktivnog arhitektonsko-urbanističkog procesa u organizaciji neformalne grupe Katalizator i Društva arhitekata Istre (DAI-SAI).

“Ovim događajem ujedno je započeo i ciklus predavanja tijekom kojeg će predavači raznih struka i interesa doprinijeti razradi inicijative.

Prvi u nizu, predavanja je održao poznati stanovnik Višnjana – znanstvenik Korado Korlević te Ivana Lučić, članica udruge Kombinat iz Rijeke.

Povezali su se temom ‘Rituali u javnom prostoru’, s osvrtom na karneval. Nakon predavanja uslijedilo je druženje uz DJ-a PeroDespero iz Rijeke.

01_MACE_Visnjan

Osim predavanja, inicijativa će uljučivati i niz drugih događaja kojima se želi istražiti naselje u izravnoj interakciji sa stanovnicima te, kroz sam čin planiranja i interveniranja u prostoru, ostvariti cilj reaktivacije naselja.

Kako bi detaljnije saznali o čemu se točno radi i na koji način možete sudjelovati, pozvani ste da nam se u subotu pridružite”, kažu organizatori.

Foto:visnjan.hr

Izvor:pogledaj.to, 15.2.2016.